02 mei 2019

Nominatie Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2019

‘Het Schip’ is genomineerd voor de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2019!

‘Het Schip’ in de Spaarndammerbuurt is één van de 10 genomineerde projecten voor de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2019! Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door ‘Amsterdam Woont’ voor nieuwbouwprojecten die tussen augustus 2017 en augustus 2018 zijn gerealiseerd. En dat is natuurlijk best bijzonder: het oorspronkelijke gebouw is in 1921 opgeleverd en is nu, bijna 100 jaar later, genomineerd voor een nieuwbouwprijs. Benieuwd naar wat de bewoners van dit project vinden? In dit filmpje van AT5 vertellen bewoners en omwonenden over dit bijzondere gebouw.

EversPartners werkte mee aan de grondige renovatie en restauratie van dit complex met 81 huurwoningen. Het complex staat bekend als boegbeeld van de architectuurstroming van de Amsterdamse School. Onze collega Ronald de Jong heeft het archiefonderzoek uitgevoerd en de opnames ter plaatse verricht. Hij heeft de constructie ontworpen en de constructieve berekening gemaakt voor de renovatie en het funderingsherstel. Hij vertelt hier meer over op restauratie-het-schip. Het gebouw en de constructie zijn volledig in BIM uitgewerkt. Luc Nelis was verantwoordelijk voor de coördinatie van de modellen van alle betrokken partijen en het toetsen aan de gestelde eisen van Eigen Haard. Meer informatie het-schip-restauratie-in-bim.

Nominatie Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2019

Stemmen voor de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2019 kan nog tot 12 juni. Wat ons betreft wordt Het Schip de winnaar, maar misschien zijn wij wat bevooroordeeld. Meer informatie over dit project is te vinden op onze Projectenpagina van onze website. Meer informatie over de genomineerde projecten en dadelijk de uitslag is te vinden op: De website van AmsterdamWoont