30 november 2023

Woningtekort onder jongeren in Gouda

ontwerp voor het woonconcept in Gouda

EversPartners werkt mee aan een oplossing voor het woningtekort onder jongeren


De ontwikkelaars Wibaut en AIVM hebben de handen ineen geslagen om de 1828 Groep te creëren. Deze groep houdt zich bezig met de ontwikkeling van een betaalbaar woonconcept voor jongeren tussen de 18 en 28 jaar. Het doel hiervan? Het tekort aan betaalbare woningen voor starters oplossen! Het concept omvat de bouw van appartementen met eigen keuken en badkamer in de nabijheid van stations. Ook zijn er gemeenschappelijke ruimtes in het gebouw om sociale interactie tussen bewoners te bevorderen. EversPartners heeft de opdracht gekregen voor de bouwkundige uitwerking en het constructieve ontwerp voor het woonconcept in Gouda.

De architect Joeri van Ommeren van VanOmmeren Architecten heeft het ontwerp voor dit innovatieve project aangeleverd. ''Onze uitdaging was het voldoen aan het sterke beeld dat Joeri heeft neergezet en dit is ons team ontzettend goed gelukt'' geeft projectleider Camiel van Dorsselaer aan.

Camiel glundert wanneer hij trots vertelt hoe de samenwerking binnen EversPartners is verlopen: ''Het is een ideale samenwerking geweest op de werkvloer bij EversPartners. Wij hebben namelijk bouwkundigen én constructeurs in dienst. We hebben de lijntjes dus lekker kort kunnen houden. We weten elkaar goed te vinden. Hierdoor hebben we de uren efficiënt kunnen benutten. We hebben een mooie basis kunnen leveren waar de aannemer De Vries en Verburg nu mee aan de slag kan gaan’’.

Teamleider René van der Lee benadrukt dat de locatie van het concept in Gouda ook zijn uitdagingen kent: ‘’Om dicht bij het spoor te bouwen moesten we rekening houden met bepaalde beperkingen. Zo is het heien van palen niet toegestaan en mag je zo dichtbij het spoor niet hijsen. Door een goede samenwerking in het bouwteam en onze expertise hebben we de juiste oplossing kunnen bieden aan de opdrachtgever. Ook zijn de woningen compact, maar wel van alle gemakken voorzien’’. Camiel voegt hier aan toe; ‘’We hebben met het hele bouwteam ervoor gezorgd dat de installatie er netjes inpast, zonder het inperken van de leefruimte’’.

We hebben met veel plezier aan dit project gewerkt met het team en Gerald van Hulten van WIBAUT.

Wij kijken uit naar de werkelijke start van de bouw, die naar verwachting in 2024 plaats vindt.230110 view3
Beeld: Joeri van Ommeren, vanOmmeren-architecten B.V.

Meer nieuws