03 juni 2022

Thermografische camera

Thermografische camera

De tijd van vrijblijvende verduurzaming van kantoorgebouwen is voorbij. Vanaf 1 januari 2023 moet elk kantoorgebouw in Nederland minimaal energielabel C hebben. Dit is een eerste stap richting een energieneutrale gebouwde omgeving in 2050. Maar waar begin je? Onze collega en projectleider Mark de Graaff geeft een tip – warm aanbevolen!

Effectief verduurzamen

Mark: “Als je gaat verduurzamen, is het natuurlijk belangrijk om te weten welke ingrepen het meest effectief zijn. Dit om onnodige en veelal kostbare aanpassingen te voorkomen. Wij zijn gespecialiseerd in de bouwkundige ingrepen. Denk hierbij aan nieuwe kozijnen of betere isolatie rondom entrees.”

Onze oplossing: thermografie

Met behulp van thermografie kunnen we nauwkeurig zien op welke plaatsen warmteverlies optreedt of op welke plaatsen zogeheten koudebruggen of luchtlekken aanwezig zijn of kunnen ontstaan.

Meten is weten

Meten is weten, zowel voor als na de ingreep. “Zo kunnen we goed zien of wat we met elkaar bedacht hebben dan ook in de praktijk klopt. Wij doen dus niet alleen de meting maar geven ook advies wat te doen. Daarnaast zijn er ook nog best veel uitsluitingen op de nieuwe wetgeving,” licht Mark toe. Uiteraard zijn wij daarin thuis en zijn we u graag van dienst.

Meer weten? Bel ons gerust en vraag naar Mark de Graaff.

Meer nieuws