24 december 2020

Klant versus adviseur

Piet Krop is algemeen directeur van EversPartners, een ingenieursbureau met 80 medewerkers in Beverwijk. Het is een eigentijds bureau dat op een persoonlijke en creatieve manier omgaat met vraagstukken op het gebied van woningbouw, industrie en utiliteitsbouw. EversPartners werkt onder meer voor grote klanten als Tata Steel, KLM en Albert Heijn en vele vastgoedontwikkelaars.

"Bij ons is het zo dat je geen zaken doet met de tent, maar met de vent. Dat is in zekere zin ook zo met Mark. Ik ken hem al heel lang, al vanaf het moment dat hij bij Deloitte aan zijn carrière begon. Alle fasen daarna heb ik meegemaakt. Drie jaar geleden besloot hij om over te stappen naar Alfa. Daar was ik niet zo blij mee. Ik heb er een half uur over nagedacht en toen heb ik Mark gebeld: ‘Wij gaan met je mee naar Alfa, dan weet je dat alvast.’ Mark vult de dienstverlening in, zoals ik het graag heb en hij geeft ongevraagd advies. Kijk, iedere accountant kan een jaarrekening voor je maken, maar ik heb behoefte aan een accountant die ook echt meekijkt naar – en adviseert over – de manier waarop ik aan het ondernemen ben. Ik zie hem dus niet zozeer als mijn accountant, maar vooral als mijn adviseur. We zijn het niet altijd met elkaar eens en dat is ook goed. Je moet discussiëren om scherp te blijven. Ik heb juist mensen nodig die zeggen: ‘Het zit eigenlijk zó, denk er nog maar eens over na.’ Het is belangrijk om als ondernemer te weten welke risico’s je neemt, zodat je weloverwogen besluiten kunt nemen.

In de afgelopen jaren hebben er meerdere aandelentransacties plaatsgevonden waarbij Mark mij geholpen heeft. Dat zijn persoonlijke zaken, waar meerdere partijen bij betrokken zijn. Op dit soort momenten bewijst Mark zijn meerwaarde. Ik ben blij met de keuze voor Alfa. Het is ook een groot kantoor, maar dan met kleine units. Als ik een erg complexe vraag stel, dan wordt die besproken in het multidisciplinaire team van Mark en zijn collega’s. Ik krijg vervolgens een onderbouwd advies, dat is prettig. Wat dat betreft is er veel kennis en knowhow in huis.”

[button link="https://www.alfa.nl/uploads/downloads/files/Mens_in_bedrijf_-_december_2020.pdf" target="_blank"]Lees hier de rest van het interview[/button]

Meer nieuws