17 oktober 2023

ketelhuisuitbreiding in Emmen

ketelhuisuitbreiding

Onze bijdrage aan ketelhuisuitbreiding
Getec, een prominente naam in de chemische industrie, stond voor een dilemma: hun nieuwe ketel was groter dan het beschikbare gebouw. In plaats van zich te richten op vergunningstrajecten, koos Getec voor een slimmere aanpak met behulp van EversPartners.

Uitbreiding bestaande bouw
Het idee was eenvoudig en effectief: het gebouw moest worden uitgebreid door een extra verdieping toe te voegen. Niet op het dak, maar een kelder. Wij startten met de constructie van de kelder en plaatsten daarin een betonnen bak voor de nieuwe ketel. Zo was een nieuw gebouw niet nodig. Natuurlijk bracht deze aanpak uitdagingen met zich mee. Hoofdconstructeur Sjaak vertelt hierover: “Het behoud van de bestaande fundering vroeg om een zorgvuldig ontwerp en nauwkeurige uitvoering. Met korte damwanden en het gebruik van injectievloeistoffen om de ondergrond te verstevigen, konden we de bestaande fundering gehouden. Daarnaast moesten talloze sparingen in het dak komen, de uitdaging was om de sparingen goed in te passen in de bestaande stalen constructie.”

Communicatie was essentieel
We namen het ontwerp en de engineering voor onze rekening, maar ook de integratie van nieuwe elementen in de bestaande structuur. De communicatie met onze opdrachtgever IJbouw én Getec was belangrijk voor dit project; we hielden hen continu op de hoogte van onze oplossingen.

IMG 20221025 WA0001

20221107 070227 resized