01 september 2022

EversPartners als gedelegeerd projectontwikkelaar

EversPartners als gedelegeerd projectontwikkelaar

Al jaren neemt EversPartners de rol van gedelegeerd projectontwikkelaar op zich, zónder het expliciet te benoemen. Het werd dan ook hoog tijd om die expertise meer ruchtbaarheid te geven en onder de juiste noemer op te nemen in het dienstenaanbod.

Wat doet Everspartners als gedelegeerd projectontwikkelaar?

Mark Karlas, kartrekker van de ‘nieuwe’ dienst, legt uit wat het inhoudt. Mark: “Als gedelegeerd projectontwikkelaar fungeren we als vooruitgeschoven pion voor de eigenaar van de grond of de (hoofd)projectontwikkelaar. We doen dat omdat onze opdrachtgever de kennis niet zelf in huis heeft, extra capaciteit nodig heeft of gebruik wil maken van ons uitgebreide netwerk.”

Jarenlange ervaring

“We werken al meer dan 30 jaar voor verschillende franchisenemers van Albert Heijn. We realiseerden ons dat we daarbij eigenlijk al die jaren ook gedelegeerd projectontwikkelaar waren zonder dit expliciet zo te noemen. We gaan bijvoorbeeld in gesprek met de gemeente over een nieuwe winkel, ontdekken in het gesprek dat de gemeente eist dat er woningen boven de winkel komen en nemen vervolgens het hele project inclusief de gehele projectontwikkeling op ons.”

Expertise en netwerk

“Het voordeel voor partijen die ons als partner hebben, is dat wij de gesprekken aangaan op basis van de techniek en onze integrale expertise. We merken dat deze ‘zachte’ benadering maakt dat gemeentes op een andere manier het gesprek met ons aangaan en dat projecten spoeler lopen dan bij een meer traditionele aanpak. Natuurlijk zijn planning en budget ook voor ons een belangrijke factor, maar de totaaloplossing voor het project is leidend. Met onze kennis van wet- en regelgeving, onze bestaande contacten bij gemeentes, onze kennis om tot een geoptimaliseerd, maximaal programma te komen en ons uitgebreide netwerk van partijen met aanvullende expertises, zorgen wij voor een prettige, soepele samenwerking met goede resultaten.”

Lopende projecten

Naast de projecten voor de franchisenemers van Albert Heijn, werkt EversPartners momenteel als gedelegeerd projectontwikkelaar aan verschillende projecten, waaronder Het Nieuwe Noord in Hoofddorp (bijna 600 woningen), Burgemeester van der Willigenlaan in Hoofddorp voor Equillis (123 woningen), Hoofdweg 1410 in Nieuw-Vennep (20 woningen) en ontwikkelen ze aan de Ambachtsmarkt te Almere 80 woningen met een commerciële plint.