26 september 2023

Van vervallen pand naar prachtige woning in Landsmeer

Den Ilp

In een opmerkelijk nieuwbouwproject hebben wij als ervaren ingenieursbureau de uitdaging aangenomen om een vervallen pand te vervangen door een prachtige vrijstaande woning. We spraken met Camiel van Dorsselaer, de projectleider van dit project!

Verantwoordelijkheden van projectleider
“Als projectleider ben ik verantwoordelijk voor het coördineren van het project. Ik zorgde dat alle benodigde vergunningen tijdig werden aangevraagd en ingediend. Daarnaast zette ik onze modelleurs aan het werk om de plannen te realiseren. Nu bevindt het project zich in de afbouwfase. 

Aanwezigheid inheemse dieren
“Bij de sloopmelding gingen we verder dan alleen het inventariseren van de afvalstromen. We lieten ook een quickscan uitvoeren volgens de Wet Natuurbeheer om de aanwezigheid van inheemse dieren te controleren. Tijdens deze scan stuiten we echter op nesten van gierzwaluwen in de woning waarvoor vervolgonderzoek en ontheffing moest worden aangevraagd. Deze extra procedure veroorzaakte enige vertraging, maar we hebben gezorgd dat alle benodigde stappen werden genomen.”

Aanwezigheid asbest en vervuilde grond
“Daarnaast hebben we bodem- en asbestonderzoeken laten uitvoeren, waarbij ontdekt werd dat er inderdaad asbest en vervuiling aanwezig waren. Om de vervuilde grond zo min mogelijk te verstoren, werd er gewerkt met een gesloten grondbalans. Dit betekende dat we met de juiste procedures de verontreinigde grond beperkt aanraakten en verwerkten.”

Samenwerking met opdrachtgever
“De opdrachtgever was tevens de architect, dit zorgde voor een zeer betrokken samenwerking. Dit werkte uiterst prettig, omdat er een gedeelde visie was en er nauw werd samengewerkt aan de realisatie van de gewenste woning. De opdrachtgever heeft het plan verkocht en de kopers hebben het laten uitvoeren door Aannemersbedrijf A.J.H. Zwart b.v. De nieuwbouw van het pand heeft niet alleen bijgedragen aan een prachtig aangezicht, maar ook aan de persoonlijke groei en ontwikkeling van ons team.

“We kunnen onze nieuwe kennis van de quickscan Wet Natuurbeheer inzetten op nieuwe projecten.”

2023 09 22 Voorgevel 001

2023 09 22 Achtergevel 001

 Den Ilp 005