23 mei 2024

BIMmen is meer dan BIM

Luc Nelis

Bij EversPartners BIMmen we al geruime tijd. BIM wordt veelal gebruikt in de ontwerpfase en tijdens realisatie. Hoe zorg je ervoor dat As Built modellen ook daarna hun toegevoegde waarde behouden? Bimmen, is meer dan BIM, Building Information Modeling. Het is een werkwoord en het draagt bij aan een gericht en afgestemd ontwerpproces.

 

Ontwerp en samenwerken

BIM staat net als EversPartners ook voor samenwerken, één van onze kernwaarden. Door het gezamenlijk doel centraal te stellen, komt het proces naar het eindresultaat en hoe we dat samen willen bereiken centraal te staan.

We proberen écht de klant en hun behoeftes te begrijpen. Dit doen wij door er voor de klant te zijn, soms door bij hen op kantoor te zijn, waarmee wij letterlijk op de stoel van de opdrachtgever zitten. ‘Samenwerken en de mens centraal’ zijn niet voor niets onze kernwaarden, dit geldt voor interne samenwerking en met de opdrachtgevers en andere stakeholders in het proces.

Elkaar écht willen begrijpen en helpen: echt samenwerken, als collega’s optrekken. Vanuit deze nauwe samenwerking de processen bespreken en afstemmen. Door doelen samen te formuleren en procesmatig aan te pakken, kom je tot goede keuzes en de passende acties op het juiste moment.

Onze basis is het modelleren in Revit en het beheren in the Cloud. Iedereen kan bij de modellen, kan mee worden genomen in de acties en de voortgang. Het gaat om de techniek, het proces én de mens.

 

BIM.jpeg

Soepel proces, richtlijnen modellen, juiste inhoudelijke informatie, duidelijke structuur en een duidelijk goedkeuringsproces. Dit leidt tot eenduidigheid en duidelijke, werkbare informatie.

 

Bij de start kijken we naar waar de klant (voor) staat en waar de behoefte en het kennisniveau zit en waarom hebben ze EversPartners nodig. Door dat vooraf proactief te onderzoeken en samen te onderkennen vind je elkaar en kun je elkaar echt verder helpen. Juist daar maken we het verschil. Daar zit onze gedrevenheid: elkaar écht helpen, dat is het ultieme doel!

 

As-Built model

In de ontwerpfase is BIM ondertussen bij EversPartners gemeengoed geworden. Hierna is het soms nog een uitdaging om tot een kwalitatief As-Built model te komen. Hierin kan functionele informatie voor facility, van inrichting werkplekken, visualisatie, materiaalgebruik tot aan de onderhoudsplanning.

 

Toegevoegde waarde EversPartners

Wij scheppen duidelijkheid in de vele informatie die in het model zit. Samen met de opdrachtgever filteren we de behoeftes en wat zij met de modellen willen. Duidelijk gemaakt per discipline zodat de (gebouw) eigenaar gericht en snel naar de informatie kan vinden.

 

We merken steeds vaker dat zodra het gebouw of verbouwing af is, het proces juist weer start. Soms is het weer een aanpassing in de productie en daarmee van het gebouw. Dit heeft consequenties en dient goed bijgehouden te worden, hierin staan we steeds meer opdrachtgevers bij. Ieder met hun eigen behoeften en wensen.

 

Advies

Ook behoefte aan een partij die echt luistert en benieuwd naar de mogelijkheden hierin? Neem contact op met Luc Nelis.

 

Meer nieuws