Stage bij EP

25 juni 2019
 Pascalle Essed

Pascalle Essed deelt haar ervaring
In de periode februari 2019 tot en met juni 2019 mocht ik stage lopen bij EversPartners in Velsen-Noord. Zelf ben ik een 3e-jaars bouwkundestudent aan de Hogeschool Inholland in Haarlem. Wij moesten tijdens deze periode 100 dagen stage lopen. Dit mocht bij een aannemer of bij een architectenbureau, maar natuurlijk ook bij een ingenieursbureau of adviesbureau. Zo ben ik terechtgekomen bij het raadgevend ingenieursbureau EversPartners.

Ondertussen zijn de stagedagen voorbijgevlogen. Toch voelt het nog alsof ik hier vorige week voor het eerst stond met mijn rekenmachine en normaal potlood (ondertussen gaat dat allemaal met de computer en een mechanisch potlood). Wel raar want ik heb nu zoveel leuke herinneringen gemaakt in een week tijd! Deze wil ik graag delen met wie er dan ook geïnteresseerd in is.

Werkzaamheden als stagiaire
Binnen het bedrijf zijn drie verschillende afdelingen: constructie, bouwkunde en project support. Vanaf het begin werd mij al gevraagd wat ik wou gaan doen binnen het bedrijf. De constructeurs afdeling leek mij wel het leukste dus heb ik gevraagd om te rekenen. Als eerste kreeg ik kleine opdrachtjes waarvan er geen strakke deadlines waren. Ik kon dus rustig mijn teentjes in het water dippen. Onder andere heb ik toen mee kunnen rekenen aan een funderingsherstel waarbij ik een nieuw rekenprogramma voor mij kreeg, namelijk AxisVM, een 3D rekenprogramma. Zo heb ik samen met een begeleider kunnen bepalen wat voor een belastingen er op de nieuwe fundering zouden komen en welke wapening er in de nieuwe vloer nodig zou zijn.

Wat ik heb geleerd bij EversPartners
Voor eventuele studenten die hier stage willen gaan lopen, bij dit bedrijf heb ik enorm veel geleerd. Ik ben hard aan het werk gezet, dus verwacht geen knuffelstage. Doordat ik zoveel aan het werk was gezet heb ik dus ook zoveel geleerd. Hier bij EP wordt er gewerkt met rekensoftware Technosoft en AxisVM. Voor liefhebbers zijn er ook programma’s als Mathcad. De tekenaars hier gebruiken Revit of (AutoCAD). Met al deze programma’s heb ik wat ervaring opgedaan. Ook heb ik geleerd om met erg praktische programma’s te werken zoals Excel en PDF editors (superhandig!). Maar dit soort dingen leer je ook wel op school. Hetgeen wat ik hier echt heb geleerd is om mee te draaien in een bedrijf en om samen tot een goed ontwerp te komen.

Werken bij EversPartners?

Bij EversPartners zijn zowel stagiaires als andere bouwkundige proffessionals meer dan welkom. Op onze vacature pagina staan alle open vacatures. Ook open sollicitaties worden warm ontvangen, je kunt een CV en motivatiebrief mailen ter attentie van Nicole Florisse naar werken@everspartners.nl. Wil je eerst wat meer informatie, dan staat Nicole jou graag te woord op 06 20 65 87 01

Leuke extra’s
Nog steeds niet overtuigd? Hier zijn nog wat leuke extra’s van wat er op dit kantoor afspeelt:

  • Elke vrijdag snackbar-dag;
  • Elke donderdag “dönerdag” (eigenlijk shoarma maar dönerdag klinkt leuker);
  • Ren groepje met collega’s in de pauze;
  • Bedrijfsuitjes;
  • Meegaan naar de bouwplaats;
  • (Bij)baantje scoren.

We simply love engineering! Jij ook?