Niemand kan het alleen

18 augustus 2022
Cees van Bodegom

Samenwerken
Als iemand weet hoe belangrijk samenwerking is, is het Cees wel. Cees werkt al 17 jaar bij EP als projectleider, voornamelijk in de industrie.

“De uitdagende, complexe projecten, met veel klantcontact en inhoudelijke overleggen, dat vind ik het leukst aan werken bij EP. Neem bijvoorbeeld het realiseren van een maatwerkbehuizing voor een nieuwe installatie voor Cacaofabriek Olam Cocoa in Koog aan de Zaan, een multidisciplinair project met een zeer krappe planning. Of de nieuwe fundering voor de upgrade van Koudwals 21 bij Tata Steel, een complexe uitdaging. Of een project in Kazachstan, waarbij we een berekening maakten voor het vastzetten van een Windverhitter. Dat soort projecten zijn echt de krenten uit de pap. Met het hele team is het telkens gelukt om het beste resultaat neer te zetten. Je moet projecten echt gezamenlijk oppakken, want niemand kan het alleen.”

Kennis doorgeven aan de jonge generatie
De laatste jaren verschuift de focus van Cees meer naar het begeleiden van de nieuwe lichting. “Ik vind het leuk om kennis door te geven aan de jongere generatie. Ook als je van de oude garde bent, doe je nog mee. Ik ben achter de tekentafel begonnen: echt tekenen met een Rotring-pen. Daarna ben ik gaan rekenen. Met die ervaring ben ik in het vak van projectleider gerold. De jongere collega’s hebben die ervaring nog niet, maar daarom zijn oudere collega’s zoals ik betrokken bij hun interne opleiding. Soms denken de jonge collega’s wel, ‘waar heeft die man het over?’, bijvoorbeeld als ik kies voor bepaald materiaalgebruik bij specifieke onderdelen bij een staalconstructie. Maar dan laat ik het ze zelf uitzoeken en komen ze toch tot de conclusie dat het klopt.”

EP: allround en sociaal
“EP bestaat uit een leuke groep mensen waarmee je het werk kan doen. Het is een allround kantoor met voldoende vrijheid en ook genoeg back-up. Het sociale, een project echt samen oppakken: dat sprak me 17 jaar geleden meteen aan. Ook blijft het mooi dat je ergens langsrijdt en denkt: ‘dat hebben wij gemaakt’.”

We simply love engineering! Jij ook?