Inspirerende werkomgeving

04 december 2023
Thim Wong

Toen hij op de middelbare school zat keek Thim Wong (46) wel eens mee over de schouder van zijn oom, een architect. “Ik weet nog hoe ik daar op zijn werkkamer zat en de tekeningen tot stand zag komen, ik denk dat mijn liefde voor bouwkunde en architectuur daar is begonnen.”

"De liefde werd uitgebreid toen ik als examencadeau een reis naar Hong Kong cadeau kreeg van mijn ouders, toen ik daar oog in oog stond met het gebouw van The Bank of China wist ik het zeker, hier wil ik iets mee gaan doen.” De keus om HTS Bouwkunde te gaan doen in Haarlem was snel gemaakt. “Ik ben afgestudeerd in de richting van bouwtechniek en heb daarna (incl. stage en afstuderen) 23 jaar op een architectenbureau gewerkt. Als je ergens zo lang werkt, ga je een beetje op de “automatische piloot” vertelt hij. “In 2021 begon er bij mij hierom iets te kriebelen en ben ik met de corporate recruiter Perry van EversPartners in contact gekomen en hebben we onwijs goede gesprekken met elkaar gehad, toch is mijn keus toen gevallen op een ander aanbod bij een bouwconsultancy bureau, maar ik heb EversPartners nooit helemaal losgelaten”.

Na 2 jaar heeft Thim zijn stoute schoenen aangetrokken en heeft toch weer contact gezocht met Perry. Na een bak koffie was Thim er wel over uit. “Alle functies op het kantoor in Beverwijk waren vervuld, maar bij EversPartners projectmanagement op Schiphol konden ze mij goed gebruiken, en hier zit ik dan. Ik ben per 1 september gestart als projectleider bij EversPartners Projectmanagement.”

De eerste werkweken voelden als een warm bad. Thim vertelt dat hij ontzettend goed is ontvangen binnen EversPartners en werkt nu als Projectleider Huisvesting voor KLM. “Het is echt heel gaaf dat je gelijk resultaat ziet van je werk, ik hou me bijvoorbeeld bezig met het wijzigen van kantoorinrichtingen en het vervangen van meubilair. We zijn onder andere, samen met KLM, bezig met het implementeren van hybride werken in bestaande kantooromgevingen, een hele operatie.”

De locaties waar Thim nu mag werken blijven indruk maken. “Op locatie, bijvoorbeeld in een hangar, blijft het echt indrukwekkend om recht voor een Boeing te staan. Ik draai leuke projecten die erg afwisselend zijn. Ik blijf geprikkeld, en dat is waar ik het toch voor doe. Ik ben blij dat ik een inspirerende werkomgeving bij EversPartners heb gevonden.”

“Een goede projectleider kan er elk moment tussenuit stappen’’ geeft Thim Wong als antwoord op de vraag waarom een projectleider onmisbaar is. “Als alles tot in de puntjes is geregeld en duidelijk is overgebracht, heb je mij eigenlijk niet meer nodig en dat is het streven. Ik haal energie uit het ontzorgen, leidinggeven en vooral het klaarstaan voor de klant”. Het EversPartners DNA stroomt al bij Thim door zijn bloed, daar één van de kernwaarden Samenwerken en de mens centraal is.

Op de vraag of Thim nog dromen heeft, heeft hij snel een antwoord. “Het klinkt een beetje cliché, maar eigenlijk leef ik mijn droom. Ik heb alles. Een mooi gezin bestaande uit een leuke vrouw en 3 kinderen en ik voel mij erg op mijn plek bij EversPartners, wat wil een mens nog meer?”

 

We simply love engineering! Jij ook?