Een meisje met een lijstje

13 juni 2024
Maaike Khan - Bleijendaal

Maaike Khan werd in 2017 aangenomen bij EversPartners voor een niet-bestaande functie. EversPartners zocht iemand die drie dagen per week kon assisteren, maar de specifieke taken moesten nog on the job worden bedacht. Het enige vereiste was proactief zijn en meedenken. Deze rol heeft nu de naam ‘Project Management Officer (PMO)’ en Maaike stuurt inmiddels een team met PMO’ers aan.

“Toen ik begon bij EversPartners was het wel even schakelen voor beide partijen. Ik werd de rechterhand van projectleider Cees, maar het hoe en wat moest nog worden ontdekt,” zegt Maaike. De administratieve ondersteuning die Maaike aan Cees van Bodegom bood, was een schot in de roos. Als projectleider kon Cees zich nu volledig richten op het stroomlijnen van de lopende projecten. Cees begon Maaike te promoten op de werkvloer, en al snel melden zich meerdere projectleiders aan het bureau van Maaike, ook zij zagen deze vorm van ondersteuning wel zitten.

 

”Op het werk sta ik bekend als het ‘Meisje met een lijstje’. Ik verveel me nooit en zeg altijd: ‘Mijn agenda is gestructureerd vol’. Ik geniet echt van de uitdaging om het overzicht te behouden, mijn collega’s te ondersteunen en de dossiers zo nauwkeurig en volledig mogelijk bij te houden, net als een echte pitbull laat ik niet zomaar iets los”, vertelt Maaike.

 

Naast haar rol als PMO-er zorgt ze er ook voor dat onze ISO- en VCA-certificering op orde is als KAM-coördinator; ‘’Ik ben in het ISO- en VCA-gat gesprongen zonder kennis en/of overdracht. Nu, 3 jaar later, heb ik alles onder de knie en zijn we inmiddels 7 rondes op rij geslaagd. Om mijn collega’s te enthousiasmeren en informeren maak ik vlogs. Dat is weer eens wat anders dan een e-mail die eigenlijk niemand leest. De reacties hierop zijn enorm positief”.

 

Ook in haar vrije tijd is Maaike een bezige bij. “Ik woon in Alkmaar met mijn man en twee pubers. Ik werk inmiddels 4 dagen bij EP en ben daarnaast ook Zumba-instructrice voor 3x per week. Dit is echt een fijne afwisseling naast een zittend beroep. Voor het thema Vitaal 2024 heb ik in de pauze een Zumba-lesje georganiseerd op de parkeerplaats. Dit was enorm lachen met de collega’s en een groot succes!”.

 

”Het meeste plezier van werken bij EversPartners haal ik uit de variatie in taken, projectleiders zijn écht blij met de ondersteuning en dat geeft een wederzijdse glimlach en gevoel van waardering. De meeste projectleiders begrijp ik inmiddels met een half woord. Bovendien stuur ik nu een team van drie dames aan om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. Een leuke nieuwe uitdaging en ik ben er super trots op dat ik dit vanaf 0 heb kunnen en mogen opbouwen” vertelt zij heel blij.

We simply love engineering! Jij ook?