BIM-coördinatie

Wij streven ernaar om, waar mogelijk, de ontwerp- en rekendata die ontstaan bij nieuwbouw of renovatie, op te slaan in een Bouw Informatie Model, een BIM. Alle partners die aan het project meewerken doen hetzelfde met de gegevens over hùn inbreng: de aannemer, de installateur, de constructeur, de timmerman et cetera.

Virtueel informatiemodel

Dit BIM biedt nog voordat het gebouw er staat of verbouwd is, een bron aan actuele, concrete, uniforme en betrouwbare gegevens over het object. En is daarmee de virtuele pendant van het werkelijke gebouw. De mogelijkheden met het virtuele informatiemodel zijn onuitputtelijk.

Alles wat er met, aan of in het gebouw gebeurt of moet gebeuren kan met grafische software en het informatiemodel worden gesimuleerd. Zo kunnen bijvoorbeeld (meerjaren)planningen voor onderhoud en beheer vorm krijgen, inclusief de kosten. Maar ook verbouwingen en renovaties kunnen gevisualiseerd worden en zo veel beter worden doorgerekend en gemanaged.

Betere planning door BIM

Het BIM maakt betere planning mogelijk, snellere visualisatie en krachtiger management van alle mogelijke veranderingen, gepland of niet. Volgens ons is werken met, via en in het BIM de toekomst voor onze branche. Informatie is de basis van alles. We kunnen ons geen faalkosten meer veroorloven, alles moet in één keer goed, met een begroting die reëel is en ook achteraf klopt.

Het BIM is in combinatie met verschillende grafische (ontwerp)software en planningsprogramma’s mogelijk. Minder fouten en aanzienlijk lagere kosten willen we ook u niet onthouden.

BIM-coördinatie projecten

Albert Heijn eXL

Albert Heijn eXL

Flagshipstore eXL in Eindhoven (BIM).
Albert Heijn eXL - winkelformule in BIM

Albert Heijn eXL…

Nieuwe eXL-formule uitgewerkt in Revit.